duminică, 29 mai 2011

Concluzii.. sau ”Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți...”

Stefan Hrusca - Balada celui care sunt


    Recunosc, ”Aventura Turcia”, e prima excursie pentru mine, de o asemenea anvergură, pe moto. A fost ceva unic, și va rămâne în memoria mea pentru nenumarat de mulți ani. Este și va rămâne piatra de hotar pentru aventura vieții, kilometrul zero în explorarea necunoscutului.

    Nu singură, dar coroborată cu o seamă de evenimente marcante pentru viața mea, a ajutat la creerea unui punct de cotitură pentru drumul bătut de mine în viață, o direcție nouă, noi orizonturi, alegerea cărării de la răscrucea la care m-a adus destinul.

    Nu pot spune că regret ceva din trecutul meu, ci pot doar visa și spera la orizonturi noi, la tot ce se poate ascunde după următorul deal pe care îl am de urcat.
    E un drum pe care îl străbat singur, un drum la capătul căruia nu există decât un alt drum și mai lung. Poate nu există un far care să mă atragă spre el, așa cum se întâmplă cu acele corăbii prinse de furtună, dar cu siguranță există mii de licurici care mă ajută să-mi străbat cărăruia, fiecare aprinzând noi și noi speranțe.
    Drumul mi-e cu atât mai ușor când port în suflet imaginea Ștrumfului, sursa și alimentatorul meu cu energie. Atunci când ai un scop, totul pare mai ușor, totul prinde contur și se definește tot mai clar. Și visele, oh visele, un om fără vise e un om pierdut. Visele și libertatea sunt singurele avuții la care nu voi renunța decât odată cu ultima răsuflare, deși sunt convins că visul va continua și după ce această mână neputincioasă nu va mai scrijeli hârtia și va odihni pe pieptul nemișcat și rece, în ultima călătorie pe acest Pământ!

Mulțumescu-Ți Ție, Doamne,
pentru ceea ce sunt,
pentru ceea ce trăiesc
și frenezia cu care trăiesc!

A Ta umilă creație,
Motanyc!

9 comentarii:

Anonim spunea...

absolut minunat, magnific si alte cuvinte nu isi mai au rostul. Am parcurs jurnalul vostru de calatoarie pe nerasuflate. Bravo si la mai mare 1
Dan

Motanyc spunea...

Multumim Dan :)

Lor3dana spunea...

Foarte interesant blogul, l-am aflat din intamplare ,de pe motociclism.ro . L-am rasfoit, si imi place. Cu siguranta voi mai reveni pe aici . O zi frumoasa sa ai ! ;)

Motanyc spunea...

Te asteptam cu drag Lor3dana... la urmatoarea aventura. Una va fi sigur in iulie, nu divulgam inca misterul :).

Iti multumesc.
O zi excelenta si tie,
Motanyc.

Lor3dana spunea...

Iti multumesc si eu , Motanyc.

In iulie , daca e legat de moto, presupun ca e Motorfestul . Right ?? ;;)

Vasi spunea...

Johny bacsi, absolut magnific. Desi de multe ori nu am timp, ma bucur totusi ca am reusit sa citesc intreaga poveste cu iz otoman.
Astept cu nerabdare o noua serie. Sunt convins ca a fost doar preludiul aveturii tale prin viata

Cu stima,
Vasi (din Cluuuj)

Motanyc spunea...

Servus Vasy bacsi. :) Iti multumesc pentru cuvintele-ti calde.

Anonim spunea...

Doamne, nu imi vine sa cred ceea ce am citit in aceste ultime saptamani.O transformare de 180 de grade !!!!!!! Surprinzator si neasteptat.Nu mi te-am imaginat niciodata pe un motor dar....... Iti sta bine si daca te face fericit e super.Numai sa nu-ti lasi parul lung..... asta o sa-mi intreaca orice imaginatie.Drum bun in continuare in calatoriile tale si Safe.
Andreea Crisan

Motanyc spunea...

Iti foarte multumesc Andreea :)
Cam tarziu, decizia cu parul e deja luata :D.

Ma bucur mult sa mai aud de tine.

Trimiteți un comentariu